söndag 17 mars 2013

Moderiktig repro

Retro är, som ni säkert inte missat, oerhört "på ropet"! Detta har lett till en explosion av reproprodukter (nyproducerad retro) som kläder, skor och väskor men även inredning som tapeter, möbler och allt annat till hemmet. Det finns så klart en hel uppsjö av fantastiskt fina saker och det får en att fundera på hur det blir om ett tiotal år. Kommer folk att se skillnad på retro och repro. Personligen tror jag att det kommer att innebära en hel del källforskning för att vara säker på att ett föremål verkligen är gammalt.

Jag har redan märkt att lite äldre produkter från Ikea misstas för äkta retro. Vi får nog se till att samla all kunskap som vi har nu så förvirringen inte blir så total längre fram. Med det vill jag säga: Ni som sitter på expertkunnskap, skriv ned det ni kan så det finns kvar till eftervärlden.

Helgens mycket skrala loppisfynd består i repro till lillan. Bamseryggsäck i färgsättning som var typisk för 70-talet.

 

Sedan kom lillans mormor med en present. En jättefin klänning i repromönster från Meandi. Ett märke med kläder för både barn och vuxna som har mycket fina färger och mönster.

Taget från Meandi´s hemsida.

me&i är ett svenskt modeföretag som tillverkar och säljer ansvarsfullt producerade kläder med unik design och hög kvalitet. Dessutom har kläderna skön passform. Med färg och form skapas den stil som är typisk för me&i. Utgångspunkten för designen är att varje barn är unikt – och kläderna ska ge barnen en möjlighet att uttrycka det.Jag älskar dom små svamparna. Dom ser dessutom väldigt glada ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar