torsdag 28 mars 2013

Glad retropåsk

Egentligen borde jag packa. Jag reser till Sundsvall med min familj över påsk. Istället finner jag tid att titta in på kupan en liten snabbis. Ops! Lite fina saker följer med hem, så tokigt det kan bli!

Ett trevligt påslakan, en tunn dyna med blommor och handduksförhänge till paradhylla på textilsidan. En söt assiette med påskhare i viktoriansk stil och två pappersbonader med påskmotiv. Jag blir dock lite irriterad över hur de placerar prislappen. Gamla pappersbonader och ettiketter på bl.a. glasföremål är ömtåliga och det är jättesvårt att pilla bort prislappen utan att halva ettiketten följer med, eller att det blir färgbortfall. Jag efterlyser lite varsammare hand när det gäller placeringen av klisterlappar! Bonaderna blev jättefina som färgklickar i vitrinskåpet.


 

Jag fick i uppdrag att ta med mig utstyrslar till påsklekar i Sundsvall. Hilkor, förkläden, klänningar och kaffekannor skulle med. Uppenbarligen kommer lekarna involvera någon slags utklädning till påskkärring. Allt för enkelt vad detta ihopsamlat. Jag började nästan fundera på att ta med kläder som jag använder till vardags. Är man en äkta kärring då? Inte bara till påsk menar jag. Det enda jag gick bet på var kaffekannor. Jag har inte en enda! Det fick bli plåtburk och kockumsburk med hänklar istället. Det fungerar nog lika bra tror jag.


Tips över påsköppna loppisar i Sundsvallsområdet mottages med stor glädje. Jag kommer att uppdatera om möjligt i påsk, kanske över telefonen så håll koll på bloggen även ni som följer mig via facebook. Jag kanske inte länkar alla inlägg dit i helgen.

Hoppas att ni alla får en härlig påskhelg!

2 kommentarer:

  1. Tyvärr anger varken Röda Korset eller Erikshjälpen i Sundsvall några påsk-tider på hemsidorna, men kan man passa in sin resa med någon av de dagar Erikshjälpen har öppet så är det oftast värt omaket att ta sig dit. http://www.erikshjalpen.se/secondhand/vaara-butiker/sundsvall/
    Kupan inne i stan är också något helt annat än i Umeå. :)
    Tillfälliga loppisar har jag ingen koll på.

    SvaraRadera