måndag 1 april 2013

En lysande idé del 2

Jag tänkte visa resultatet av mitt experiment med thefärgning av textilsladd. Färgen blev till slut riktigt fin. Det vitblåa nyansen är som bortblåst och nu matchar sladden skärmen på ett fint sätt. Tyvärr var tryckkontakten trasig så en ny fick monteras på sladden.

 
Viss blev den fin? Nu sitter den på ena sidan sängen vid lillans spjälsäng. Med en 25w lampa blev ljuset mjukt och passande i sovrummet.

Jag måste visa min supersnygga golvlampa som står i vardagsrummet. Den har liknande men så klart större skärmar i crémevitt. Själva lampfoten är i svartmålat trä och vrider sig runt i en spiral. Kanske den snyggaste lampan jag vet.


 
Närbild på skärmen. Alla tre skärmar är i riktigt fint skick. Lampan var en födelsedagspresent från min mor. Hon har inte pjåkig smak!

1 kommentar:

  1. Ja jag önskar att min trearmade golvlampa kunde lysa upp mitt hem lika fint som din lyser upp ditt. Tyvärr är min ju trasig och jag har inte hittat någon elektriker som kan fixa den åt mig. Alla tre infattningar till själva glödlamporna har gjort sitt och det måste till en ny kabel. Men en dag så... =)

    SvaraRadera