onsdag 24 april 2013

Snabb-loppat

Idag skiner solen och jag tog lillan på prommenad till affären. Hon är fortfarande hängig och har hosta men det kan ju vara lite skönt med frisk luft. Händelsevis tog jag vägen förbi Kupan där jag slank in en snabbis. Där möttes jag av en mycket trevlig kombinationsmöbel i teak. Bokylla med skåpar som kan sättas ihop efter behov och smak. Såld var den och vi har ändå ingen plats att ha den på i vår lilla 2:a, så det var väl lika bra.

De hade möblerat om lite på barnavdelningen och det var skralt bland påslakanen som jag alltid kollar igenom. Däremot fanns det fortfarande fina tyger bland stuvarna och jag hittade en stor bit rödvitrandig frotté med små öglor. Det fanns även fin oanvänd markisväv som jag vet att vissa använder för att sy nya klädslar till sulkys och barnvagnar av. Ett litet tips för er som är händiga och har en sunkig barnvagn i behov av lite TLC. Det kan också vara så att jag hängt lite för mycket i gruppen Retrovagn på Facebook. Jag är på jakt efter en fin sittvagn med sufflett från 60- 70- eller tidigt 80-tal. Om ni har en som ni kan tänkas sälja så hör av er!

Jag hittade också en söt hilka i rosa toner samt tre små fulsöta plastdjur i perfekt skick. Märkta Made i Hong Kong. De får stå bland mina andra fulsöta djur i, bland annat, glas och porslin. De får jag visa i ett annat inlägg.


Nya hilkan i rosa och orange. Halsband i vitt glas, ca 50-tal.
Egensydd klänning av retrotyg och handknypplade spetsar.


Rödvitrandiga frottétyget och de fulsöta djuren. Svan, mus och rådjur.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack, vad snällt. Den blir nog användbar i sommar.

      Radera
  2. Sådana små djur i hård plast hade vi när jag var liten, det måste ha varit runt 1970

    SvaraRadera