söndag 21 april 2013

Söndagens fynd

Loppis på Nolia idag. Jag var tidigt ute och fick stå i kö en stund. Under tiden hinner man fundera på vilken kö som är bäst. De öppnar ju också en ingång där uppe och jag brukar alltid ställa mig nere av gammal vana. Det var som vanligt mycket folk och jag tog det ganska lugnt. Av någon anledning blev det flera billiga saker idag, det mesta för 10:- och 20:-. Ganska mycket dyrt glas såldes billigt. Jag tycker att det var helt ok utbud och bara ett par bord stod tomma. Som vanligt bar jag ett tungt lass till bilen.

Det blev tre Irish coffeglas från Royal Krona, när jag hittar dom billigt köper jag för att samla ihop till jämt antal i ett set. Jag hittade bara lite smycken denna gång, men en fin facetterad glasbrosch i rött, ett par silverörhängen i filigranteknik och ett gammalt långt halsband med slipade vackra glaspärlor blev det. Jag hittade också en thékanna Kosmos utan lock men för 10:- fick den följa med. Jag har thékoppar, sockerskål och gräddkanna redan. En fin IRA burk, röd/vita hyllbårder och en liten porslinshund från Royal Copenhagen följde också med hem plus en del annat smått och gott.

Efter Nolia tittade jag in på kvarterslokalen på Näckrosvägen 7 på västerslätt där det var loppis i källaren. Det var litet och för första början såg jag inget men jag blev väldigt nöjd när jag hittade den gamla John Blundlampan i målat gjutjärn och pappersparaply. Tyvärr var paraplyet lite trasigt men den var så billig att jag inte kunde låta bli. Undrar om man kan/skall göra något åt det. Rent teoretiskt skulle man kunna stabilisera och maskera hålet bakifrån med papper. Det blev även en hel drös träklossar som passar bra i den gamla kofferten som jag också hittade på Nolia.

En snabbis på Piias hann jag med innan rundan var slut för denna gång. Det var bakluckeloppis men tyvärr var det ett litet fåtal som kommit. Jag hittade fem snapsglas i vridet glas. Kan det vara turbinglas eller snoddas kanske? En av den hade en ordentlig nagg på foten så priset blev det fasila 5:-.Lite barnböcker är ju aldrig fel
 
 
Lampa med John Blund


Lillan gillar sin nya koffert fylld med klossar

 
Glas Royal Krona, Skål Marimekko Ittala,
Ljuslykta Arabia, Liten snäckformad glasburk.
 

Kan det vara snoddas eller turbinglas? Vet ni?

 
Korg till trehjulingen. Matchar fint tillsammans.


Dagens smyckesfynd. Vill du läsa mer om smycken
så besök min andra blog Vintagesmycket.

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig/snygg lampa. Gillar även trehjulingen, så cool sadel =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är lampan söt! Trehjulingen är lik en som jag hade när jag var liten men den blev tyvärr överbackad av en bil. Jag gillar att man kan tippa flaket med en spak.

      Radera