onsdag 13 februari 2013

Tysk keramik i Tidningen Retro

Jag har börjat prenumerera på tidningen Retro. Vilken bra tidning! Det är alltid intressanta artiklar och de tar upp något varje gång som är superintressant och engagerande. Ofta lär jag mig en massa om formgivare och utseende på saker och ting. Det är också roligt att se saker i en tidning som man har hemma. I detta nummer fanns en artikel om Tyska vaser.

Då kom jag på att jag köpte en golvvas på Himmelstalunds stora utomhusloppis i Norrköping i somras. Jag föll för den direkt och betalade inte mycket för den. Vasen har så fin gul glasyr på insidan och sobert grå och grön utsida. Stod det inte W Germany under den? Jag fick lov att springa och kolla. Jo det gjorde det! Och ettietten fanns kvar, Bay Keramik. Se där, nu vet jag mer om en av mina fina prylar. Jag hittade den inte i samlingen på bilden i tidningen. Ettiketten hittade jag dock i tidningen.

Tänk att man lär sig något varje dag.


Min golvvas från Bay Keramik, W Germany
 
 3 kommentarer:

 1. Jag hittade en av "mina" vaser i tidningen. Det var en riktigt bra artikel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Det är så kul att se "Sina" saker i tidningen!

   Radera
 2. Vasen är verkligen fin, såg den tidigare i andra inlägg =). Jag har en liten Bay vas med samma färger men totalt annan stil, titta här om du vill: http://50arforsent.blogspot.fi/2013/03/fredag-lordag-sondag.html

  SvaraRadera