lördag 9 februari 2013

Takt och ton på loppis

Idag tog jag en tur med svärmor och hennes man. Hon ville gärna besöka en lägenhetsloppis på Per Jans väg. Vi var ute i ganska god tid men när vi kom var det fullt i lägenheten och kö ut i trapphuset. Alla godbitar var borta. De hade öppnat tidigare än det stod i annonsen. Vi tog oss lite tid att prata med det söta gamla paret som skulle flytta och nu behövde bli av med en del saker. Det märktes att det var ganska jobbigt med flyttprocessen. Att gå igenom ett långt livs innehåll och välja vad som skall vara kvar och vad som skall säljas.

Extra jobbigt var det, enligt dem, att de kände sig pressade att öppna tidigare än de tänkt. Det var lång kö utanför och det gamla paret trodde att folk läst fel på annonsen, att de öppnade 09.00 istället för 10.00. Så var ju inte fallet. Folk är loppissugna och vet att det gäller att vara tidigt på plats annars är det någon som är ännu tidigare som tar det bästa. Synd bara att det gamla paret blev stessade och kände sig illa till mods. Man får inte glömma bort att iakttaga takt och ton när man kommer in i någons hem, även om det är loppis och man vill fynda.

Vi tog även en tur till PMU när vi ändå var ute och snurrade. Det enda jag hittade var en trevlig kruka som matchar med de jag har hemma. Dessutom fick jag träffa Stina och Daniel en snabbis, vilket var det allra bästa.

Imorgon blir det loppis på Ersboda folkets hus.

Fina bijouterier, en fin silverbroch med vit emalj formad som
fjäril från Norge, halsband med kolpärlor, strassörhängen
och en handblåst tillbringare med slipad puntel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar