söndag 24 februari 2013

Klirr sa glaset

Jag har en samling glas från Lindshammar av vilka jag ärvt en del efter min mormor. I efterhand har jag hittat fler delar, bland annat 7 coupeglas som jag är mycket nöjd över. Snapsglasen hittar jag ganska frekvent men de andra storlekarna är inte så enkla att hitta. De finns i brunt och grått också vad jag förstår men jag har bara sett den bruna varianten utöver den buteljgröna som jag har.

Här om dagen skulle min man ut på personalfest och använde ett av glasen när han skulle dricka en whiskey. Han blev väldigt förvånad när glaset gick sönder. Och inte på vilket sätt som helst. En cirkulär spricka runt hela glaset uppstod och satt till slut bara fast på ett ställe. Jag har aldrig sett det tidigare. Det måste ha varit en svaghet i glaset för så våldsamt drack han inte. Jag fick bara lov att fota innan den åkte i soporna. Jag hade två av den storleken och nu enbart en. Jag får leta vidare och förhoppningsvis hittar jag fler.
2 kommentarer:

  1. Oj, ja det var en konstig spricka. Ibland går glas konstigt sönder. Förra veckan diskade jag en vas i kraftigt glas, en sådan med små luftbubblor i en tjock botten. Rätt var det var när den stod på tork på diskbänken brakade det i den och en STOR spricka kom till inifrån, inget på utsidan!

    SvaraRadera
  2. Nämen oj, det ser ju nästan slipat ut!

    SvaraRadera