lördag 4 maj 2013

Pepp och fortsatta funderingar

Idag fick jag hjälp att sätta ihop sitsen efter färgningen. Jag tycker att färgen blev bra. Jämn i nyansen, ren och fräsch. Efter resan till Skellefteå för att fira lillasyster fick jag hjälp av min far att sätta ihop sitsen. De främre hålen kunde nitas med pop-nit men tången rymdes inte mellan tyget till hålen längst bak. De två bakre hålen fick därför skruvar med mutter. Det fungerade också bra. Jag blev alldelens för otålig för att göra en smart och praktisk lösning med kardborre eller tryckknappar för att försluta öppningen där man skjuter in playwoodskivan. Jag gjorde helt enkelt som de innan mig och tog fram häftapparaten. Det blev faktiskt riktigt bra.


Nu är det bara att putsa själva chassit som gäller och sy en fin matchande skötväska, för man kan ju inte ha en modern skötväska till denna retropärla! Vilket tyg skall jag välja då? Vad tycker ni?


 
Ett par alternativ av de tyg jag har hemma. Den sista är en duk i jutevävliknande material. I storlek passar den att bara sy kanterna och sätta axelband och voila, omedelbar väska. Passar fint i färgen också. Det övre är också fint med rött, orange och grönt på svart bakgrund. Det matchar fint med de svarta hjulen och handtagen. Jag får se vad det blir.
 
Kanske hittar jag något på megaloppisen imorgon. Jag börjar bli ordentligt peppad. Storasyster hänger på också. Jag antar att jag kommer att träffa några från Umeå Retro Gruppen från Facebook också. Om jag har tid att titta upp från alla potentiella fynd det vill säga. Jag är hopplöst blind för allt folk och mest fokuserad på att leta fynd.
 
God jakt RetroUmeå (men inte allt för god jakt, lämna lite åt mig med)

2 kommentarer:

  1. Det blir ett svårt val, båda är ju fina, men jag lutar kanske en aning mot det svartbottnade. Du har lyckat bra med färgningen, riktigt snyggt!

    SvaraRadera
  2. Jag röstar på det tyget med svart botten:)

    SvaraRadera