tisdag 10 september 2013

Sprängfullt linneskåp

Häromdagen kom min man på den eminenta idén att vi skulle boka tvättstugan och tvätta så många maskiner vi bara kunde. Vi har maskin i lägenheten men lyckas alltid ändå ha ett tvättberg. Jag var lite tveksam till detta upptåg. Min man som känner mig alltför väl sa, "Kan det vara så att du är rädd att allt inte kommer att rymmas i skåpen?"
Det var dagens sanning.
 
Jag har ett "problem" med textilier. Det är ju så roligt och enkelt att köpa. Man kan ju alltid försvara ett nytt påslakan med att det är något som man vänder till vardags, något man behöver. Handvävda handdukar är alltid välkomna hemma hos mig. Broderade örngott, äldre frottéhanddukar med fina färger och mönster, dukar, servetter, grytlappar, ja det mesta finns här.
 
Jag är aningens nervös för att hyllplanen inte skall hålla men det är fullproppat på varje hylla så de håller upp varandra liksom. Det finns så klart en hel massa som jag varken gillar eller använder så en utrensning är på sin plats, men det betyder att jag måste plocka ut allt och sortera. För ögonblicket blir det att trycka in efter bästa förmåga.
 
 
Under tiden som jag skriver hörs ett ljudligt knirr och dörren svänger upp.
"Sluta klaga nu linneskåpet"
Jag kliver upp, klämmer till ett påslakan och trycker igen dörren.

2 kommentarer:

  1. Jodå, jag känner mycket väl igen mig! Våld är det enda som hjälper när det gäller att få igen dörren till skåpet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snart är spännband runt hela garderoben det enda som fungerar..

      Radera