måndag 28 januari 2013

Glittrande skatter

Helgen bjöd på många loppisfynd. På lördagen besöktes Pmu, Återvinningsbutiken och Piias. På Söndagen lockade jag med mig min storasyster Katarina och for på Umåker. Efter att ha tagit fel på tiden (vi var en timme tidiga) besökte vi loppisen på Mantelvägen som brukar vara öppen samtidigt som Umåkers loppis. Väl på plats var det ordentlig kö som väntat och många loppissugna. Lite vänner och bekanta hann vi träffa också vilket alltid förgyller ett loppisbesök. En massa fynd blev det. Jättegulliga röda barnskidor från 50-talet åt flickan min, ljuslyktor från Ittala i klart glas, svarta träskor med kurbitsdekor, handvävda dukar, set med sax i alpacca och fingerborg i silver.

Det bästa och lyckorusframbringande fyndet var dock ett smyckeskrin fyllt av diverse äkta och oäkta smycken. Jag köpte det och sög på karamellen innan jag kikade vad som fanns däruti. Oj vad glad jag blev när det visade sig innehålla fyra halsband av den gröna stenen malakit samt två stela armband med samma sten. Ett par halsband och brocher i tenn, ett delbart stelt armband från Kalevala Koru, tre par manschettknappar och några pärlörhängen. Ett mycket fint halsband i odlade pärlor och ett halsband i korall båda med silverlås fanns där också. En av luringarna var en ring utan stämplar med fin patina och sliten infattad pärla. Den får jag nog ta till en guldsmed för att testa, jag misstänker nämligen att det är guld. En massa annat smått och gott fanns det också i skrinet. Ja ni förstår att jag blev darrig.

Det är inte varje dag man fyndar så fint.


Massor av godbitar
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Hjälp, vilken skatt du har hittat! Får man vara nyfiken; vad fick du betala för smyckeskrinet? Hittade din blogg i går, här finns massor med fint att titta och läsa =), la dej genast på min blogg lista.Glad påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en riktig skatt! Vad roligt att du hittat hit. Det är så roligt att de som läser skriver en rad också! För skrinet betalade jag skamliga 60:- ibland har man tur. Glad påsk till dig med!

      Radera