lördag 26 januari 2013

Damernas vintageaccessoarer

Jag blir mer och mer tant. Inte bara för att jag blir äldre utan för att jag använder mer och mer tant- eller rättare sagt damaccessoarer. Jag har samlat på mig en del under åren men det som jag använder flitigast är handväskor a´la 40 och 50-tal. Jag har en hel hög och roterar efter humör. Något annat som jag letar efter på loppis men sällan hittar är fina hattar. Även de måste vara av typen 40- och 50-tal för de sitter på bakhuvudet så att säga. De passar bättre på mitt moderna gigatorhuvud. Annars är det stört omöjligt för mig att hitta hattar. Alla var visst pygméer förr.

Detsamma gäller för vintageskor. Vackra pumps och stövlar finns det ganska mycket av men de är för det mesta i storlek 36! Jag har tur om jag hittar i storlek 39 (eller närmare 40 nu efter barnet föddes, jaiks!). Jag har även en vurm för virkade damhandskar och tänker alltid att jag skall börja använda dem mer regelbundet. Nu är det till och med mode med lösa kragar så det får man ju anamma när man har riktiga vinagekragar i gömmorna. Lite då och då sammanfaller ju ens eget sätt att klä sig med vad som är inne just för tillfället.

För övrigt har det börjat röra på sig på loppisfronten i Umeå igen. Man får lite mer utbud av loppisar nu när Nolia, Umåker och Ersboda Folketshus börjar ha öppet. Imorgon är det Umåker (travet) som gäller. Som vanligt får man vara i tid så man inte riskerar att bli stående utanför. De har restriktioner från brandkåren att inte släppa in för många och det har hänt att jag blivit stående utanför medans de andra kan börja fynda där inne. Inte ok! Dock helt rätt att stoppa intag av besökare när det blir för många. Jag har varit med där inne när det varit helt fyllt med människor och det blivit panikstämning och rockkonsertkänsla. Gamlingar och barn var med allvar i fara.

Idag var jag med bästa S och släckte värsta loppissuget på Pmu, Återvinningsbutiken, Piias och Bazaar.Hörna med lite accessoarer för beskådan.
Nedan: Virkade damhandskar, Pumps från 20-talet i äkta ormskinn.
Ett par av mina hattar, pärlvirkad krage och en hög damhandskar.


3 kommentarer: