tisdag 12 maj 2015

Återbruk av näsduk till haklapp

Ibland hittar man oanvända fina näsdukar på loppis och auktion. Jag har en hel drös men använder inte näsdukar i tyg. Jag har ett tips på vad man kan göra med dem om du har bäbis eller känner en bäbis. Man kan med en relativt enkel handvändning återbruka dem till haklappar utan att behöva sy ett enda stygn. Det du behöver är en prymtång med tillhörande knappar knappar, sax, måttband och en extra liten tygbit.

Jag försöker mig på en enkel tutorialFörst mätte jag hur lång omkrets som behövdes för att haklappen skulle sitta bra runt halsen. Sedan vek jag näsduken till en trekant. Måttet på näsduken, 38 cm, passade perfekt. Det undre lagret lät jag vara lite längre så att det tittar fram. Klipp små tygbitar. Jag har använt vit snedslå för det hade jag hemma. Dessa placeras mellan tyglagren där knappen fästs så att tyget inte slits så lätt när man öppnar och stänger.


Fäst knapparna med tången.


Voila! Färdigt. Hur enkelt som helst. Haklappar behöver man hur många som helst av. Vill man ha mer absorberande haklappar så kan man sy fast ett lager fleece eller frotté på baksidan.


Jag gjorde två när jag ändå var på gång. Denna vita var lite större så jag vek in ändarna mellan lagren tills det var tillfredsställande längd mellan knapparna.


Kanske det enklaste diy någonsin men jag gillar när det är enkelt. Dessutom älskar jag återbruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar