tisdag 31 mars 2015

Gamla fynd blir som nya

Som nybliven småbarnsförälder (för andra gången) blir det inte så mycket loppande men man kan ju glädjas av gamla fynd som blir som nya. Denna trappstol köpte jag på auktion för två år sedan. Tyvärr har jag ingen förebild men ni kan lita på att det inte var något att spara när det gäller dess färg. Benen var målade i mörkt blå i ett tjockt lager och över rost. Trädelarna var målade bruna, även här med mycket lite finess. 

Min snälla och begåvade far tog sig an den och efter önskemål från min sida blev stolen ljusgrå med lackat ek i sits och trappsteg. Sitsen är utsågad från en bordskiva och trappstegen är från golvplank. Resultatet blev över förväntan. Vilken tur man har som får hjälp med sådant här av sin far. Har har även restaurerat en likadan trappstol åt min lillasyster.


Om man har tur och är begåvad med underbara vänner kan man få en vårbukett med tulpaner. Tänk att det kan göra en så glad! 


Planeringen runt årets Retromarknad fortgår. När vi spikar datum och lokal lovar jag att skriva ett inlägg så att ni kan skriva upp datumet i almanackan och börja peppa.

Kika gärna inpå mitt Instagram @vintagespyglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar