söndag 4 maj 2014

Megaloppis med hjärtklappning

Idag var det äntligen Megaloppis. Det var länge sedan. Jag var tidig och hamnade långt fram i kön. Där träffade jag också fler loppissugna bekantskaper. Jag fyndade en hel del fina saker och fick gå till bilen med ett lass för att kunna gå vidare. Lokalen är stor och sväljer många hundra besökare. Det kändes aldrig överfullt. 

En del av säljarna var antiksäljare men de flesta var "vanligt" folk som enligt mig hade mycket fina saker. Det märks att intresset av retro och vintage är utspritt i stugorna och kunskapen om vad som är värdefullt sprider sig. Jag träffade en glad försäljare, Anna-Karin Anens som jag känner genom Facebooksidan Umeå Retro. Hon var en av de som sålde fina tyger, kläder och prylar av retrokaraktär.

Men även om medvetenheten om retro och vintage har ökat kan man fortfarande fynda. Jag fick med mig många härliga fynd hem idag.
Färgsprakande hos Anna-Karin


En stor påse gamla märken från olika delar av Sverige. 
Det mesta ser ut att vara från 70-talet. Dessa blir nog fina på Lillans kläder.


En bordslampa i grön plast och en stor taklampa i brun plåt. Tyvärr föll de inte mannen i smaken så de får nog hitta nytt hem så småningom. Kanske säljer jag dem på årets Umeå Retormarknad till hösten. 

Tyget i bakgrunden fyndades också idag. Två stora överkast i härlig färgställning och mjuk kvalitet. Det blir nog en klänning åt mig och kanske räcker det också till lillan. Den lilla plasttelefonen är underbar. Trycker man på knappen så ringer den.Ett hjärtklappningsfynd. Theresia Hvorslev Collier med tigeröga. Alton, 1969.
Ring i silver och bärnsten


Burk Örebro Kex


Lite 80-talstextil


Barnet i mig tyckte att det här var riktiga fynd. Miniatyrer. 
Provdocka, klädmönster och sax (saxen har rörliga delar). Två kastruller och en sil.


Silverarmband med turkoser. Mekaniskt ur och silverring med bärnsten.


Jag är inne på Marint tema just nu, därför fick ankaret följa med hem. 
En liten pipa med kompass passar ju också då. 

3 kommentarer:

 1. Hej,
  Har just hittat en precis likadan brun plåtlampa som du visar här ovan. Försöker identifiera den, men den saknar märkning. Vet du vad det är? Vad kostade den?

  Tack!

  R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr inte koll på tillverkaren och den var helt omärkt. Priset var överkomliga 40:- pix och min syster blev ny ägare

   Radera
  2. Jag har tyvärr inte koll på tillverkaren och den var helt omärkt. Priset var överkomliga 40:- pix och min syster blev ny ägare

   Radera